2008年同等学力申硕外国语水平全国统一考试真题(四)

日期: 2011-05-04 来源: 人大在职研 阅读:
   

  Part.Ⅳ Cloze(15 minutes,15 points)

  Directions:In this part,there is a passage with 15 blanks.For each blank there are 4 choices marked A,B,C,and D.Choose the best answerfor each blank and mark the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET.

  A presentation has two important components:what you say and 56 you deliver it.The term delivery covers a wide 57 of features of speaking and eye contact is one of them.

  The appropriate use of eye contact 58 from one culture to another.In some cultures,women are 59 to lower their eyes in most communication 60 ;

  in others,younger people must keep their eyes lowered when addressing older people. 61 ,in the United States, 62 you are addressing an individual,a small group ofpeople,or a larger audience,you are expected to look at them.You do not have to stare 63 and continuously; 64 ,it is appropriate when:speaking to one person to 65 occasionally.In a small group you should look around at the different members of the group.66 when addressing a larger audience,you should try to make eye contact with different people around the room.It is importaiat to look at the 67 audience,not just the people in the center of the room, 68 you will probably have to turn your head and/or your body in order to make proper eye contact with people 69 at the sides of the room.If you look at the floor or the ceiling, you will give the impression that you are not interested in your audience.A speaker establishes friendly relationship with the audience:mainly 70 eye contact,and good relationship is essential to the success of any speech

  56.A.why B.whom C.how D.where

  答案:C

  讲解:(现场)陈述有两个重要的要素:你所说的内容和你如何陈述它

  57. A.stretch一段时间或路程 B.expanse宽阔的区域

  C.extent区域(广度,宽度) D. range 范围

  答案:D

  讲解:a range of 一定范围(固定词组)

  58.A.varies B.alters 改变 C.specifies 指定 D. differentiates

  答案:A

  讲解:vary from A to B

  Differentiate between A and B/differentiate A from B

  59.A.assumed 假装 B.proposed 被提议

  C.expected 期待(社会要求) D.desired 渴望(自己想)

  答案:C

  讲解:第二段第五行有类似结构

  60. A.domains (管理)范围 B.settings 环境(特定的场景)

  C.scopes 领域,范围 D.environments 环境(外部)

  答案:B

  讲解:这里表示特定的场景

  61.A.Otherwise另外 B.Moreover而且,此外 C.Likewise同样地 D. However 可是

  答案:D

  讲解:这里是转折关系,和前面的情况不同

  62. A. whether 无论,不管(or) B. either 或者 c. though 虽然 D.unless

  答案:A

  讲解:whether…or结构引导条件状语从句。

  但是在美国,无论你是在对一个人,一小组人,还是更多的听众演说,你要看着他们讲。

  63.A.constantly不变地,经常地 B.intensely激烈地,热情地

  C.properly 适当地 D.desperately拼命地,失望地

  答案:A

  讲解:stare constantly and continuously表示一直盯着看

  64. A. in addition 另外 B.for instance 例如 C.in fact 实际上D.on the other hand 另一方面

  答案:C

  讲解: in addition

  used to add another piece of information to what you have just said

  The company provides cheap Internet access. In addition, it makes shareware freely available.

  65.A.look away 转移视线 B. look around四处寻看,观光

  C.look back 回顾,回忆D.look over从上面看过去

  答案:A

  讲解:你没有必要一直盯着(听众),即当你对着一个人讲话时,视线也可以是不是的转移一下。

  66. A.Even B.And C.Thus D.Or

  答案:B

  讲解:和前面的三种情况照应,这里应该是并列关系

  67. A. total总的 B. overall 全面的 C. utter绝对的 D.entire 全部的

  答案:D

  讲解:entire

  used when you want to emphasize that you mean all of a group, period of time, amount etc

  ᅳsynonym whole

  It was the worst day in my entire life.

  The entire staff agreed.

  Have you drunk the entire bottle?

  68. so B.yet C.then D.but

  答案:A

  讲解:句间关系

  69. A.seat B.seated c.be seated D.being seating

  答案:B

  讲解:分词做后置定语

  70.A.upon B.after C. through D.until

  答案:C

微信扫一扫
关注人民大学在职研招生网官方微信
获取最新、最全、最准信息。

分享到:
友情链接 CORAON
中国人民大学新闻学院在职研修班
热门专业方向
  1. ·项目管理
  2. ·社会工作
  3. ·市场营销
  4. ·历史教育与现代传媒
  5. ·财务金融
  6. ·国学经典与中国传统文化
  7. ·金融理论与投资管理
  8. ·档案管理与地方志编纂
  1. ·人力资源
  2. ·企业管理
  3. ·数据分析
  4. ·人力资源管理
  5. ·社会心理学
  6. ·管理社会学
  7. ·翻译
  8. ·现代管理与战略决策
  9. ·历史教育与现代传媒
  1. ·美学与文化创意产业
  2. ·新媒体艺术创意与策划
  3. ·数字影像艺术
  4. ·景观建筑规划
  5. ·企业管理
  6. ·大数据与云计算
  7. ·动画(漫)
  8. ·世界文化遗产与历史文化旅游
  1. ·动漫节目创意与规划
  2. ·音乐教育音乐表演研究
  3. ·视觉艺术设计
  4. ·文化艺术策划
  5. ·项目管理
  6. ·美学与环境艺术
  7. ·金融信息工程
最新招生简章
  1. 企业管理专业财务金融方向课程研修班招生简章
  2. 企业管理专业人力资源管理方向课程研修班招生简章
  3. 企业管理专业市场营销方向课程研修班招生简章
  4. 企业管理专业项目管理方向课程研修班招生简章
  5. 思想政治教育学原理方向课程研修班
  6. 思想政治工作理论与实践方向课程研修班
  7. 教育发展与心理健康方向在职课程研修班
  8. 院思想政治教育专业教育现代化与管理方
  9. 美术学专业课程研修班招生简章
  10. 音乐学专业课程研修班招生简章
  11. 自然资源管理专业贸易与资源环境管理方向课程研修
  12. 自然资源管理专业农、林、水、矿产资源管理方向课
  13. 自然资源管理专业新能源产业发展方向课程研修班招
  14. 企业资源环境管理方向课程研修班招生简章
  15. 技术经济及管理专业课程研修班招生简章
看过本文的同学还看过
扫描二维码快捷免费通话
人大在职研QQ